Nominatie Amsterdammer van het jaar 2023

Gepubliceerd op 28 mei 2024 om 10:37

De nominatie

Rishma Khubsing, initiatiefnemer van stichting 3 mei, een liefdevol verzoek is genomineerd voor de titel Amsterdammer van het jaar 2023.

De afgelopen jaren heeft zij zich samen met Warsha Atwarie en Patienta Assen, ingezet om ruimte te creëren om het Nederlands koloniaal verleden te erkennen en te herdenken om zo een bijdrage te leveren aan collectieve heling, meer gelijkwaardigheid en verbondenheid binnen de Nederlandse samenleving. Deze nominatie is een erkenning van het harde werk en de toewijding.

"Deze nominatie wil ik opdragen aan alle voorouders die hebben geleden door het Nederlands kolonialisme, dat zij in vrede mogen rusten en hun nazaten mogen helen van intergenerationeel trauma en geaccepteerd worden als volwaardige en gelijkwaardige Nederlander.”

 - Rishma Khubsing


Waarom Stichting 3 mei?

Rishma licht haar motivatie voor het starten met Stichting 3 mei, een liefdevol verzoek de missie van de stichting toe in het filmpje hieronder.


De uitslag en uitreiking

Op zondag 23 juni vond de 19de uitreiking plaats van Amsterdammer van het jaar, waar Rishma Khubsing als initiatiefnemer van onze stichting een van de genomineerden was.

Wij willen Rikko Voorberg van Rouwen en Vieren Kas van harte feliciteren met het winnen de titel.

Wij vinden het een eer om genomineerd te zijn geweest en in dit rijtje te staan van prachtige initiatieven. We voelen ons erkend in het werk wat wij doen voor de samenleving.

Dank voor nominatie en de personen die ons hebben opgegeven. Wij willen ook alle mensen die gestemd hebben van harte bedanken. We hebben ons echt gesteund gevoeld en heel veel liefde ervaren.

Liefs,

Patienta, Warsha en Rishma
Stichting 3 mei, een liefdevol verzoek

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.