Activiteiten Stichting 3 mei, een liefdevol verzoek

Het is onze missie om door middel van een nationale inclusieve herdenking en educatieve activiteiten bij te dragen aan erkenning, heling en verbondenheid in Nederland. Wij geloven dat het erkennen van het koloniaal verleden en het bieden van ruimte voor dialoog essentieel zijn voor een harmonieuze samenleving. Onze drie hoofdactiviteiten vind je hieronder. Klik op het onderdeel waar je meer over wil weten voor meer informatie.


Deelname aan Panelgesprekken en Evenementen en overige activiteiten

Naast de hoofdactiviteiten ondernemen wij het hele jaar door ook andere activiteiten om de bekendheid van Stichting 3 mei, een liefdevol verzoek en onze missie te vergroten. Te denken valt aan de deelname aan panelgesprekken en evenementen, het geven van interviews en het aangaan van samenwerkingen met andere stichtingen. 

Ook graag een samenwerking met ons aangaan? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.


Totaaloverzicht activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van de door ons ondernomen activiteiten in de afgelopen jaren.

Interview Radio 1

Op zondag 5 mei 2024 was Patienta Assen, secretaris van Stichting 3 mei, een liefdevol verzoek te gast bij het radio programma Met Mandy van Omroep Zwart.

Lees meer »

Nationale herdenking Nederlands koloniaal verleden 2024

Waar onze bestuurder, Rishma Khubsing,  als kind naar verlangde mocht op 3 mei voor de 4de keer gebeuren: 2 minuten stilte voor onze voorouders. Het is een liefdevol verzoek om het leed van de voorouders van 51 landen die getroffen zijn door het Nederlands kolonialisme te herdenken op 3 mei met 2 minuten stilte om 20 uur op de Dam, naast de 2 minuten stilte op 4 mei, omdat we allen gelijkwaardig zijn en er allen toe doen.

Lees meer »

Gesprek Stichting 4 en 5 mei

Van huis uit heb ik de traditie meegekregen dat wij, netals velen, op 4 mei om 20uur, 2 minuten stil zijn voor de oorlogslachtoffers. Dit deed ik als klein meisje met mijn gezin. Toen ik een jaar of 7 was vroeg ik aan mijn ouders waarom er geen 2 minuten stilte is voor onze voorouders, “zij hebben toch ook geleden?” Het antwoord van mijn ouders was; “Dat doen ze hier niet”. Ik begreep het niet en vond het oneerlijk. Waarom het leed van de ene voorouder wel herdenken, maar het leed van andere voorouder niet? Dit voelt niet goed. Toen is het zaadje ontstaan voor Stichting 3 mei, een liefdevol verzoek. Het is een liefdevol verzoek om het leed dat Nederland tijdens de koloniale tijd aan anderen mensen en (ruim 30) landen heeft aangedaan te herdenken met 2 minuten stilte om 20uur op de Dam, naast de 2 minuten stilte op 4 mei, omdat we allen gelijkwaardig zijn en er allen toe doen.

Lees meer »

Laatste updates

Op de hoogte blijven van de laatste acties en activiteiten? Like onze social pagina en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.