Event ‘Keti koti & vrijheid’

Gepubliceerd op 30 juni 2022 om 14:39

Aartie en Rishma van team 3 mei, een liefdevol verzoek verzorgden een Keti Koti programma voor medewerkers van de gemeente Amsterdam.

Hieronder is het verslag van Aartie Mahesh te lezen.

30-06-2022: Event ' Keti-Koti en vrijheid' gehouden in het kader van de bestuursopdracht Inclusie en Diversiteit van de Gemeente Amsterdam in Sporthal Wethouder Verheij.Om de stad goed te kunnen bedienen, is het belangrijk om haar goed te begrijpen. Historisch besef mag hierin niet ontbreken! De gemeente heeft n dubieuze footprint in de koloniale geschiedenis achtergelaten en dit heeft geresulteerd in intergenerationeel leed.Samen met de directies SIS (subsidies), OJZD en Sport & Bos heeft de directie Digitalisering & Innovatie dit georganiseerd.

Rishma Khubsing heeft ons tijdens een interactieve lezing meegenomen in de integrale koloniale historie. Dit resulteerde in een veilig en open gesprek waar ruimte was voor emoties.In de pauze kreeg iedere deelnemer een portie heri-heri, een maaltijd uit de slaventijd. Via Sophia A-Tjak-Hiwat . Was heerlijk!Het programma sloot af met een socratisch dialoog over vrijheid.

Quotes van een deelnemers:'Het liefst kijk ik weg van de schilderijen van de martelingen.' 'Ik voel me hier misselijk door, dat je als plantagehouder zo trots bent op je praktijk, dat je dit laat verwezenlijken. '

Het was voor mij heel spannend om dit te organiseren, omdat dit mijn persoonlijke geschiedenis raakt. Blij dat we dit toch gedaan hebben, want de goede gesprekken zijn gevoerd.

Ik dank het organiserend committee: Shirley Poepon, Femke Kroon, Keke Schipper, Jacintha Van Doorn en Hanneke Eijlders. Fijne samenwerking.

Bedankt socratische moderatoren van Gemeente Amsterdam, Innovatie: Lejla Kalkan, Pita van Lange, Marlies Veld, Anja Reimann en Jeffrey Boxem.

Dank voor de foto's: Benjamin Heertje

Dank voor de expertise Rishma Khubsing.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.